„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Тази възрастна жена живее вече месеци наред в болница, защото близките ѝ не я искат..

01.12.2015 | 21:15
11153 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

На какво ли не ставаме свидетели в последно време у нас.. От гладни пенсионери, които карат на месец с по 150 лева и гладуват по 1-2 седмици, до зарязани от близките си възрастни хора, които болниците у нас трябва да гледат и издържат.. 

Advertisement:
Advertisement:

Такъв е и случаят на 83-годишната бургазлийка, за която сега ще Ви разкажем. Тя вече месеци наред живее в Бургаската болница. Там я отвел полицай, който я намерил паднала на пътя. А лекарите установили, че има счупена шийка на бедрената кост. Тази травма се лекува само чрез подмяна на тазобедрената става с изкуствена, но Здравната каса не покрива такъв вид разходи. И за това сега бабата си живее в болницата, където да се грижат за нея. 

Преди време от здравното заведение потърсили близки на бабата, но те отказали категорично да я приберат и да се грижат за нея, защото преди време тя изоставила децата си и те били отгледани от друга жена, а баща им се омъжил повторно. От Социалните, пък, постоянно отговаряли на д-р Иван Цанев, старши лекар на Отделението за долекуване, който се грижи за изоставената баба, че няма място в домовете, особено за баба с деменция и физическа травма, която се нуждае от специални грижи. 

И така, тази 83-годишна баба все още продължава да живее в болницата, тъй като никой не иска да се погрижи за нея.. До кога ще успеят да я задържат там, обаче не е ясно, разкриват колегите от zajenata.bg. 

© zajenata.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още