„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Така се прави! Ето как едно българско градче стимулира раждаемостта сред младите!

08.02.2016 | 20:05
10476 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Всеки българин, пък и не само, знае, че Северна България обезлюдява с изключително бързи темпове, а раждаемостта там рязко намалява. За съжаление, на територията на цялата страна се отчита, че населението ни застарява, а бебета се раждат все по-рядко, защото младите семейства трудно могат да си позволят вече да отглеждат по едно дете, а камо ли по две и повече. На фона на тази картинка, обаче, едно малко градче у нас реши да стимулира раждаемостта на територията си и съветват и в другите градове да бъдат предприети същите мерки, предават колегите от zajenata.bg.

Advertisement:
Advertisement:

В случая става дума за българското градче Чипровци. От община Чипровци заявиха, че през тази година за всяко новородено дете ще бъдат отпускани по 1 000 лева, освен всички останали добавки и социални помощи. Това бе предвидено и одобрено съвсем наскоро от бюджета на общината, а финансовият план за тази година на община Чипровци възлиза на стойност 2 110 464 лева. От тях за обезщетения и помощи ще бъдат заделени и 16 ооо лева. 

Идеята на общината е да стимулира младите хора, които живеят на територията на Чипровци да раждат повече деца, защото районът наистина обезлюдява. Именно за това единственото условие, което бъдещите родители трябва да изпълнят преди да получат парите за новороденото е да докажат, че са постоянни жители на Чипровци и постоянният им адрес се намира в градчето. 

Тази идея много се хареса на хората у нас, а от община Чипровци показаха, че явно не е чак толкова невъзможно да се стимулира поне малко раждаемостта у нас, поне в силно обезлюдените райони.

© zajenata.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още