„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Срамота! Почти 40 % от българските ученици са неграмотни!

12.12.2016 | 16:33
9478 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Последното направено международно изследване на PISA ,цитирано от БГНЕС твърди, че почти 38% от българските деца са неграмотни по природни науки. В изследването са взели участие 6300 български деца на 15 години. Тестът е бил във вид на компютърен тест в продължение на 2 часа и съдържал въпроси от природни науки, математика, четене и „работа в екип“.

Advertisement:
Advertisement:

Меглена Кунева заяви, че резултатите определено са тревожни и дават знак, че е задължително да се направят промени в образованието.

Според нея МОН прави всичко възможно, за да се преодолеят пропуските в обучението на изоставащите ученици, да се квалифицират учителите и да се актуализират учебните програми.

Според специалистите, от решаващо значение е семейната среда. Резултатите показват, че 59% от българските ученици, живеещи в социално слаби семейства, чиито майчин език не е българския, са с по- слаби показатели.

МОН няма как да промени семейната среда на децата, но може да направи така, че тя да не е единствения определящ фактор за резултатите на учениците.

 

 

 

© blitz.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още