„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Скандално! Родители пропищяха, че възпитателки и лелки, които бият и ругаят децата им в детска забавачница!

24.09.2015 | 16:55
30283 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Група родители на деца, които посещават ЦДГ "Светлина" в район Южен на Пловдив, пропищяха от отношението на възпитателките и лелките в градината.

Advertisement:
Advertisement:

Според родителите на децата от II-ра група, които са подали сигнали до кмета, просветния инспекторат и Агенцията за закрила на детето, отношението на възпитателките Техова и Евтимова към децата им е повече от недопустимо. Те имали навика да "възпитават" децата чрез бой, ругатни и наказания, които се състояли в стоене в ъгъла до стената, до гардеробчетата или тоалетната, с вдигната ръце в продължение на дълго време. А, когато децата не били наказани, възпитателките им пускали просто да гледат детски и не провеждали редовните си занятия. 

Пропищелите родители твърдят още, че откакто децата им са тръгнали на градина са започнали да се напикават от страх, събуждали се вечер с викове и казвали какво се е случило през деня, от което се страхуват, а някои дори добили тикове от стрес. Междувременно, директорката постоянно отсъствала от работа и за това до сега сигналите, които са били подавани до нея не са имали никакъв резултат. 

Колегите от marica.bg разкриха, че са изпратили свой репортер до въпросната детска градина, за да разберат нещо повече по случая, но директорката поискала отсрочка да се запознае със жалбата, защото до сега при нея не е постъпвала такава. Или поне така твърди. А двете възпитателки били в отпуск. 

От Инспектората, пък, разкриха, че до сега не са провели разследване, защото сигналът е бил с грешно съдържание. Той е бил подаден анонимно и в него се е говорило за ЦДГ "Светла", а не за "Светлина", което всъщност е объркало процедурата. Но сега предстои да се проведе обстойно разследване на детската забавачница и да стане ясно дали наистина двете възпитателки са си позволявали подобни недопустими методи за възпитание над децата. 

© marica.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още