„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Скандално! Лекарка и главна сестра се разминаха само с глоби след смърт на пациентка!

20.06.2016 | 17:53
9164 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Небезизвестните д-р Весела Джорджева и главната сестра на вътрешно отделение от Спешния център в Дупница- Виолета Михайлова, бяха наказани с глоби от по 734.96 лв. Те бяха съдени заради сменената кръвна проба на колегата им д-р Дамов, прочул се покрай скандала, че е бил в нетрезво състояние по време на дежурство, през което умира негова пациентка, информира blitz.bg.

Advertisement:
Advertisement:

Двете дами са признати за виновни заради това, че в интервала от 17 часа на 06.10.2012 г. до 14:30 часа на 08.10.2012 г. са възпрепятствали орган на властта да установи  обективната истина, какво количество алкохол е употребил дежурния лекар във вътрешно отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски” ЕООД. Те умело подменили кръвната проба на д-р Дамов. В последствие беше установено, че подменената кръв принадлежи на жена, която има онкологично заболяване, след което бе установено, че принадлежи на старшата Виолета Михайлова, която е дала кръвта, а лекарката е подменила съда с кръвта на доктора. Имаше вариант дамите да получат три години лишаване от свобода, но заради чистите им съдебни досиета, получили по- леко наказание.

 

Случаят с разменените кръвни проби е от края на 2012 година. Тогава в общинската болница в Дупница умира 35-годишната Павлина Спасова. Минути след трагичния случай роднините на жената отправиха обвинение към д-р Дамов, че е бил в нетрезво състояние на работа. Проверката с дрегер показала 2,47 промила алкохол в издишания въздух.

Наказанието на доктора едногодишно предупреждение за уволнение.

Ето колко струва  животът на една починала родилка, заради безотговорно отношение на един лекар, дръзнал да употреби алкохол по време на смяна!

© blitz.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още