„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Шок! Как тричленно семейство се сдоби със сметка от 600 лева за вода във Видинско!? Вижте!

04.08.2015 | 19:43
3017 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Невероятните сметки, от по шестотин лева,  за вода, които жителите на видинското село Винарово получиха, възмутиха цялата страна! Местните хора недоумяват как е възможно да се стигне до такива куриозни суми, а от ВиК отричат проблема да е в тях!

Advertisement:
Advertisement:

Георги Владов, управител на ВиК – Видин, категорично отрече компанията да е надписвала сметките на хората от  Винарово. Според него, от всички близо петстотин абоната в селото, има само два случая на по-високи сметки за вода. Едната е за 622 лева, но тя е заради авария, станала във имота, а това е за сметка на абоната, а не на ВиК, обяснява управителя. Той допълни, че според него аварията е настъпила заради стари тръби, а не заради подмяната на водопровод, предават колегите от pik.bg. Изобщо, от думите на Владов излиза, че за всичко са виновни хората, а не ВиК. Всъщност, управителя успя да изкара компанията чиста, като водата, която доставя...

Жителите на село Винарово, обаче са на коренно различно мнение. Според тях колосалните сметки за вода са в резултат на течове. Последните, пък са възникнали след подмяната на канализацията в селото и околията му, през месец ноември 2014г. При въпросното сменяне, тръбите са се сменяли на етапи, имало е течове, имало е и въздух, който е нахлул във водомерите. Дори инкасаторите подкрепиха думите на хората от селото. Те допълниха и, че се случва водомерът да даде неверни показания. Това, обаче са неофициални признания, които едва ли ще бъдат повторени пред медиите, поне ако въпросният инкасатор иска да си запази работата...

В село Винарово има наистина куриозни сметки за вода – четири хиляди кубика, на едно домакинство и то за зимата. И това при общо потребление на селото от три хиляди и седемстотин кубика! Това са сметки за суми от шестотин лева и нагоре. Най-лошата новина е за хората – те няма какво да направят. Или трябва да платят куриозните сметки, или да останат без вода!

© pik.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още