„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Сензационно! Учени откриха нов вид хора в Китай!

20.12.2015 | 21:07
10424 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Човешкото развитие и еволюция от години живо вълнуват обществото. Едно съвсем ново откритие, обаче успя да предизвика истински фурор!

Advertisement:
Advertisement:

Австралийски учени са открили нов вид хора! Те са открити в пещерата на Червените елени и до сега се смяташе, че са под вид кроманьонци.  Всъщност, самото откритие на човешките останки е станало през далечната 1989г., в китайската провинция Юннан.

Палеонтолозите били силно удивени от странните форми на черепите на откритите останки. След години на изследвания, австралийците достигнали до уникалното откритие – това е чисто нов, непознат на науката вид хора! Според учените в Китай е царяло истинско човешко многообразие, а самият вид е изчезнал не чак толкова отдавна!

Сега загадката става още по-заплетена! На палеонтолозите им предстои да разкрият какъв точно вид са били тези хора. Предполага се, че тези хора са живели преди около 15 хиляди години. Последното е едно наистина удивително постижение, обясняват учените, тъй като по-голямата част от подобните на тях видове хора са изчезнали от лицето на Земята преди над 70 хиляди години, разкриват от сайта lifebg.net!

Как този уникален вид хора е оцелял толкова дълго и защо се е срещал само в Южен Китай са въпроси, на които учените тепърва ще трябва да намерят отговор.

Независимо от всичко, обаче подобно откритие е феноменално и е на път да преобърне тотално представите за човешката еволюция!

© lifebg.net
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още