„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Сензационно! НАСА обяви официално, че са открили двойник на Земята!

26.07.2015 | 08:57
5499 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Учените от НАСА достигнаха до невероятно откритите!

Advertisement:
Advertisement:

Въпросът „Сами ли сме във Вселената”, от години тормози не само учените, но и цялото общество. Сега, обаче според учените,  сме една стъпка по-близо до окончателният му отговор!

От НАСА са открили един своеобразен двойник на нашата планета Земя! Тя се намира в съзвездието лебед и дори си има собствена звезда около която обикаля! Планетата носи името Кеплер 452в и е на около хиляда и четиристотин светлинни години разстояние от нашата Земя. Звездата, около която новооткритата планета обикаля e малко по-различна от  Слънцето – 10% по-ярка и 4% по-масивна.

Кеплер 452в е по-голяма от Земята, предават колегите от trafficnews.bg. За сега, масата на планетата не е ясна, но учените са на мнение, че тя е около пет пъти по-голяма от тази на нашата планета. Специалистите са анализирали различни данни, получени от телескопа NASA Kepler и са на мнение, че новооткритата планета е със скалиста повърхност и е много вероятно на нея да има активни вулкани, а може би дори и растителност.

Учените обясняват, че Кеплер 452в има гравитация двойно по-силна от тази на Земята, а една година на нея продължава не 365, а 385 дни.

От НАСА обясняват, че откритието е революционно и е потвърдено не само от телескопа NASA Kepler, но и от различни обсерватории, както и от телескопа Hubble. През годините, от агенцията откриха около 1000 различни планети, с помощта на различни средства. Намирането на Кеплер 452в, обаче е най-значимото от всички, единодушни са от НАСА!

© trafficnews.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още