„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Родните спасители поискаха морска полиция за проблемните туристи!

14.07.2015 | 13:41
1378 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Спасителите по родното черноморие коментираха за Нова ТВ, че искат морска полиция да следи за реда на плажа и нарушаването на предварително установените правила от страна на плажуващите.

Advertisement:
Advertisement:

Според спасителите, плажуващите туристи не обръщат внимание на предупредителните сигнали, че има мъртво вълнение, влизането в морето с надуваеми предмети е опасно и прочие. Както знаем, над всеки спасителен пост има знаме, което показва какво в морето в дадения ден и има ли опасност за хората, влезли в морето и каква е степента на опасност. Често, обаче плажуващите изобщо не се съобразявали с цвета на флага на спасителния пост и си правят каквото искат. А спасителите нямат право да вадят никой от водата, ако той не е в опасност или се дави.

Именно заради упорството на родните туристи, пък и българи, спасителите поискаха морска полиция да следи за реда на плажа, защото често подпийнали хора се заяждали с тях, без да осъзнават, че спасителите просто си вършат работата и следят за безопасното влизане в морето, за да се предотвратят трагични инциденти.

Всеизвестно е, че повечето хора не обичат да спазват правилата и не обръщат внимание на спасителя, който им свири от брега със свирката си, ако са влезли прекалено навътре в опасното море. А, когато спасителите изгрубеят леко хората започват да се заяждат с тях и едва ли не да ги заплашват. И точно за това според родните спасители е наложително да има и морска полиция по плажовете, която да следи за реда, предадоха колегите от ПИК.

© pik.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още