„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Родилка и бебето ѝ умряха в страшни мъки, докато лекарите празнували рожден ден!

11.12.2015 | 16:28
91822 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Десетки пъти сме чували истории за лекарска небрежност, но чак пък за такава до сега не бяхме.. 

Advertisement:
Advertisement:

На 2 декември родилка на име Яна Плаксий постъпва в болницата в Михайловское, за да роди първата си дъщеричка. По злощастно за нея съвпадение, обаче, същия този ден главният лекар на отделението празнува рожден ден. А купонът явно е започнал от рано.. 

Майката на Яна разкрива през медиите, че дъщеря ѝ и се е обадила от болницата, плачейки и обяснявайки ѝ, че страшно много я боли корема. В болницата ѝ поставили обезболяваща инжекция с думите да не се префантосва, защото никой не е умрял от такава болка. А лекарите от отделението отишли да празнуват с шефа си.. 

Яна звъняла и на личната си лекарка, но тя не си вдигнала телефона, а с последни сили родилката успяла да прати SMS на леля си, в който се прощава с нея и ѝ казвала, че умира. Лелята веднага потеглила към болницата, но там вече я чакали лоши новини. 24-годишната родилка била починала, а бебето, което толкова искали със съпруга ѝ и мислили да кръстят Емилия, се родило мъртво. 

Когато по-късно семейството на Яна отишли да я приберат от моргата, направо се шокирали от вида на Яна. Тя била бледа като платно, а устните ѝ били нахапани до кръв от болка. По-късно е било установено, че родилката е починала от анафилактичен шок. Оказало се, че дежурните лекари са ѝ поставили обезболяващо психотропно вещество- трамал, което е изключително противопоказно при бременни жени. 

Жената починала в адски мъки, викайки и задушавайки се, само за няколко минути, а лекарите не успели да направят нещо, защото просто ги нямало, разкриват колегите от bradva.bg. 

По случая е образувано досъдебно производство и е назначена съдебно-медицинска експертиза, за да бъде установена точната причина за смъртта на родилката. 

 

© bradva.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още