„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Разярени майки изригнаха! Поискаха да се спре геноцида над децата им!

11.07.2016 | 20:46
6217 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

През последните дни майки на деца с увреждания упорито се опитват да привлекат вниманието към себе си.  Община Добрич не е позволила на протестиращите майка да блокират пътя Добрич-Варна, затова техният протест срещу социалната политика се проведе край пътя, информират от dobrich.topnovini.bg.

Advertisement:
Advertisement:

Тези измъчени майки и деца не искат милиони, не искат лукс. Те искат за бъдат зачитани като нормални хора и да не се налага да карат децата си да мизерстват. Те апелират политиците да помислят как могат да им осигурят постоянни доходи, за да могат сами да се грижат за децата си, без да се налага да търсят допълнителна работа, за да си набавят доходи или да лъжат институциите, че отговарят на необходимите изисквания- обучение или работа. 

Те искат да бъдат правилно разбрани, че никой друг не може да обгрижва тези деца така, както самите те.

Камелия Тодорова - самотна майка на дете с увреждания твърди, че като личен асистент  взима 178 лева, като й се плаща да го гледа само по пет часа на ден. През другото време детето трябва да бъде само. Но заболяването му не позволява да се обслужва само. Тя иска да знае да си родител професия ли е?!

Друга майка- Емилия Колева, пък има син  с увреждания, който е на 24 години. След навършване на 18-годишна възраст социалните добавки за деца с увреждания спират, но нуждите на тези деца не намаляват. Затова тя иска правата на тези деца да се запазват и след навършване на 18 години.

Дали ще бъдат чути исканията им обаче, за сега не е много ясно.. 

© dobrich.topnovini.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още