„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Потресаващо! Пием вода с нитрати и фекалии!

29.01.2016 | 08:38
3411 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Замисляли ли сте се водата, която пиете, каква всъщност е тя? Не става дума за хората, които пият минерална вода, а тези, които пият вода от чешмата... Какво точно съдържа тя?

Advertisement:
Advertisement:

Много плашеща новина споделиха от lifebg.net. В интервю Богомил Николов, член на асоциация „Активни потребители“ споделя нещо наистина плашещо. От общо 52 проби (тоест 20 от 25) или 14 от общо 29 града в България има един или повече замърсители. В една част от това замърсяване участват външни фактори, например обилни валежи или замътяване на водоизточника, което е в рамките на нормалното.

Но от друга страна се наблюдава замърсяване с активен хлор- това не е фактор, предизвикан от природата. Това нещо се е случило вследствие на прекалената употреба на хлор с цел дезинфекция, което си е чиста човешка намеса. Това е от страна на водоснабдителите, които най- вероятно не знаят каква е дозировката...Например през 2011 година в град Исперих бяха натровени 35 деца и хоспитализирани, вследствие на прехлориране на водата.

Когато се навиши 0,4 мг. на литър, хлорът става силно токсичен. Тогава той започва да взаимодейства с органичните вещества и става канцерогенен. Освен това вследствие на корозията, тръбите, по които би трябвало да тече чиста вода пропускат вода.  А на всичко отгоре се допускат и патогенни микроорганизми, тоест болестотворни бактерии. Или с други думи казано- този, който пие вода от чешмта всъщнот пие вода, пълна с нитрати и и до известна степен фекалии.   

© lifebg.net
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още