„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Пловдивчанче взриви нета с историята си за "Айфона и стържещ от глад стомах"! Вижте!

22.08.2016 | 19:46
41120 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

В мрежата голяма известност придоби есето на едно пловдивско момче. То е писано преди две години, но не е загубило своята актуалност.

Advertisement:
Advertisement:

 Не случайно творбата е получила приза на фондация „Братя Мормареви“.

Георги Ставрев, който доскоро учеше в училище „Паисий Хилендарски” -Пловдив, разказа за „Айфона и стържещия от глад стомах”. Творбата се появява на бял свят след наблюденията му какво се случва с приятелите и съучениците му в училище.

А невероятната способност на детето да пише завладяващо е открита от учителя му по литература, разказват от trafficnews.bg.

Момчето споделя, че вероятно това е компенсация за увреждането, с което се е родил.

Георги е като всички останали деца- вършил е бели, бягал е от часове. Още с раждането си е започнал да се бори със смъртта, тъй като се ражда с вродено гастроентерологично заболяване. След продължително лечение, сега спазва постоянен хранителен и лекарствен режим.

Момчето метае да се занимава с математика, защото с писане не се изкарват пари. Той смята, че младите ще потърсят изява в чужбина, ако обстановката в страната не се промени.

Хубаво е да прочетете „Айфон и стържещ от глад стомах" и да се докоснете до прозренията на едно невръстно дете. Сигурно имам какво да научите!

© trafficnews.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още