„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Пълен абсурд! Родители се принуждават да лъжат, че тежко болните им деца работят! Вижте защо!

03.07.2016 | 14:45
4860 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Колкото и нелепо да звучи, родители са заставени да твърдят неверни неща, за да могат да осигурят на децата си поне минимум средства за живот, съобщават от news.plovdiv24.bg. За да са в тон с правилата за "Асистент за независим и активен живот", родители се трябва да лъжат, че техните децата с изключително сериозни увреждания работят, въпреки че едва  могат да оцеляват сами.

Advertisement:
Advertisement:

На всеки е ясно, че хората с подобни тежки увреждания не могат да работят. За да могат да бъдат включени в програмата, обаче близките им се налага да ги записват фиктивно на работа. Според родителите, идеята на тази социалната услуга е порочна и не е от полза на никому.

От Столична община обаче са убедени, че даже и много тежко болните при желание могат или да учат, или работят. Точно за такива случаи е направена социалната услуга. Според статистиката, всички хора с някакви увреждания, които са включени в услугата, ходят на работа или на училище. А от общината щели да започнат проверки и да наказват всички, които са с фиктивни договори.

Категорични са още, че наредбата няма да се променя засега.

© news.plovdiv24
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още