„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Откриха какво бори депресията и лошото настроение! Ще се изненадате!

06.03.2017 | 17:02
21312 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Научни изследователи от университета Ексетър са открили, че хората, които имат жилища в пряка близост до дървета и птици определено са по- спокойни и рядко изпадат в депресивни състояния, споделя 24chasa.bg.

Advertisement:
Advertisement:

Конкретното проучване е било направено сред 270 човека, които били с различна възраст и място в обществото. След като били в близост до птици и дървета, те споделили за подобреното си настроение, което е следствие на подобреното им емоционално и психическо състояние. Сред участниците имало жители на града и селото. Те споделяли за спокойствието, което ги обземало след като са съзерцавали дърветата и са слушали песента на птичките.

Учените обърнали специално внимание на въздействието върху настроението на хората на количеството птици, присъстващи в сутрешните и дневните часове. Резултатаите, които получили били обнадеждаващи. Определено по- голямаото количество птички, присъстващи в ранните часове на деня се оказват решаващи за намаляването на стреса, депресията и тревогата у градските жители.

Това проучване дава доста добър материал на психолозите, които все по- често се сблъскват непреодолими депресивни състояние при своите пациенти.  

© 24chasa.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още