„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Официално! Проверка установи груби нарушения по бензиностанциите в цялата страна!

22.08.2015 | 18:47
2056 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Поредният скандал с качеството и цените на горивата по родните бензиностанции тресе цялата страна. Лично премиерът Бойко Борисов хвърли бомбата в медиите, като обвини бензиностанциите в редица нарушения. Той дори разпореди да бъде направена проверка на всички бензиностанции в страната.

Advertisement:
Advertisement:

Проверката, вече е факт. И посредством нея бяха открити купища нарушения. Оказва се, че в горивата, продавани у нас, има сериозно завишено количество на сяра!!! Това разкритие бе направено лично от заместник-министъра на икономиката Даниела Везиева, предават колегите от pik.bg. Тя разкри, че са проверени всички 3250 средства за измерване на продаваното гориво в страната и в 8 от тях са установени отклонения в количеството.  Именно, заради възможността на манипулация на измервателните системи, премиерът нареди освен проверка и препломбиране на всяка една бензинова колонка на територията на страната!

Очаква се официалните резултати от проверката на Агенцията по метрология и технически надзор, както и данните на Комисията по защита на конкуренцията по въпроса дали има картел на цените на горивата, у нас, да станат ясни до дни.

Междувременно, министър Везиева обясни, че проблем има и с хората, които правят ремонти на бензиностанциите и не са лицензирани. Освен това, все по-често се хващат и манипулации в самите сървъри на бензиностанциите, които управляват колонките. Последното, пък не е под контрола на нито една агенция. Даниела Везиева допълни, че ще бъда въведени необходимите промени, за да може държавата да се пребори с проблема.

© pik.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още