„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Обичате енергийни напитки? Вижте как се отразяват на организма и внимавайте!

28.11.2016 | 12:00
12330 четения
336 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Енергийните напитки могат да ви помогнат в екстремни ситуации. Чудесен вариант са, ако пътувате и се чувствате уморени. Прекаляването с количеството им, обаче не е никак полезно, информира Блиц.

Advertisement:
Advertisement:

Британски учени са доказали, че веднага след изпиването се усеща действието на напитката. Сърдечният ритъм се засилва, кръвното се повишава. В интервала 10- 45 минути от изпиването човек се съсредоточава и работи по- прецизно. До 50 минути след изпиването на напитката кофеинът вече е напълно поет от тялото и идва ред на бъбречната реакция.

Тогава се отделя и кръвната захар. Специалистите твърдят, че точно в този момент не трябва в никакъв случай да се натоварвате физически.

Час след това действието на кофеина отминава. Пълното изчистване на тялото отнема 12 часа.

Редовната употреба на енергийни напитки предизвиква зависимост. При липса на „дозата“ се появява главоболие, мускулни болки, раздразнителност.

С употребата на енергийни напитки тялото се принуждава да работи на максимални обороти, а това може да доведе и до преждевременна смърт. Така че, бъдете внимателни и избягвайте да ги консумирате, защото в тях реално няма нищо полезно.

 

 

 
© blitz.bg
Advertisement:
336 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още