„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Ново изследване доказа нещо много интересно за децата! Вижте!

26.01.2017 | 08:52
7926 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Колкото и странно да звучи, малките бебета научават, слушайки езика, който се говори около тях. Според учените няма как да забравим майчиния си език, дори и да не го практикуваме с години, информира 24chasa.bg.

Advertisement:
Advertisement:

Препоръчва се родителите да говорят на децата си непрекъснато още от самото раждане. Според направено изследване при деца, които са били осиновени от Южна Корея още в рано детство, произношението им на корейски, въпреки, че никога не са го говорили преди, надминава всички очаквания.

Без значение, че не са използвали езика в продължение на години и се очаква да са забравили всичко, 30-годишните участници в изследването, след провеждането на кратък опреснителен курс, показват невероятни резултати в четенето, сравнение с останалите, които нямат азиатски произход.

Подобни са и резултатите при тези, които са излезли от Корея още преди навършване на шестия им месец. Оказва се, че ученето на родния език започва още в утробата на своята майка. Вече е доказано, че детето ясно различава гласа на майка си веднага след раждането си.

 

© 24chasa.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още