„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Ново 20! Прекалено спокойният живот е вреден! Стресът ни подмладява?! Вижте още!

28.01.2017 | 15:48
6794 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Въпреки упоритите твърдения, че стресът оказва пагубно влияние върху всяка клетка в човешкия организъм, разрушава психиката и е основен причинител на всякакви болести, изследователите са убедени, че има и положителен ефект, информира Актуално.

Advertisement:
Advertisement:

Учените подозират, че стресът, който не е толкова силен и и продължителен, може да има благотворно влияние върху организма. Според тях той може да ободри организма и да съдейства за по- интензивното функциониране и обновяване, което от своя страна води до забавяне на стареенето. Този положителен резултат изчезва при силен емоционален или физически стрес.

Учените стигнали до този извод, сравнявайки структурата на ДНК на личности, подложените на ежедневен стрес и хора, които били значително по- устойчиви на стресови ситуации.

Учените са категорични, че стресът може да внесе промени в ДНК, способствайки за намаляване на предразположението към образуване на бръчки и появата на различни болести, които придружават остаряването.

Изводът в случая е, че воденето на прекалено спокоен живот по никакъв начин няма да Ви се отрази добре!

 

 
© actualno.com
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още