„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Любопитната история на любимия на всички нас – хамак!

27.05.2019 | 23:04
3635 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Любопитната история на любимия на всички нас – хамак!

Думата „хамак“ в буквален превод означава „разтягане на кърпа“, въпреки че все още има спор от къде произлиза и дали наистина означава това. В миналото хамакът се е описвал като прашка от плат, прашка от въже или прашка от мрежа, окачена между две или повече точки, използвана за люлеене, спане или отдих.

Испански колонисти отбелязват, че хамакът е бил използван от индианците. Колумб също в своите разкази споменава за хамака и за употребата му от индийците.

Advertisement:
Advertisement:

Хамацити били разработени от местни жители на Кaрибите, Централнa Америка и Южна Америка, а основното им приложение било за сън, посочват други записки. По-късно те били използвани на борда на корабите от моряци, за да си осигурят комфорт и максимално налично пространство, както и от изследователи и войници, които пътуват в залесени райони.

През годините хамакът става обект и на изследвания от страна на лекарите. Мнозина от тях са кaтегорични, че честата употреба на хамак намалява нуждата о лекар. Доктор Стивън Парк от Американската академия по медицина на съня посочва, че при спането на хамак се подобрява кръвообращението на мозъка, както и дишането.

В крайна сметка, хамаците придобили и най-силното си приложение, а именно за отдих и релакс. Често хамакът се възриема като символ на лятото, свободното време, релаксацията и лесния живот. Именно затова  хамак от sportensklad.bg е една добра инвестиция за предстоящите летни дни. Лежането на хамак помага на тялoто да се oтпусне и да релаксирa. Те се изработват от материали, които не запаряват кожата, а и помагат да диша.

Сега е по-лесно от всякога да закачиш това удобство в лятната градина. Най-разпространените модели са направени от мрежа и плат или от дърво и плат, стабилни са и при правилна употреба, имат дълъг период на експлоатация. Хамаците са изключително удобни както за малки, така и за големи. Полагането на хамак в градината – подобрява значително съня, намалява нивата на стреса, подобрява концентрацията и прави всички щастливи.

 

 

Етикети:
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още