„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Линейките на Спешна помощ карат пациентите в точно определени болници заради бонус от 100 лева?!

21.06.2016 | 20:23
4207 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Линейките на Спешна помощ карат пациентите в точно определени болници заради бонус от 100 лева, информираха от trafficnews.bg.

Advertisement:
Advertisement:

Според статистиката, България е първенец по брой болници на глава от населението в цяла Европа, но за сметка на това  се нарежда на челно място по смъртност. Къде тук е логиката? Парите за здраве се увеличават всяка година, но на практика все не достигат. Според законите в страната болниците се водят  търговски дружества и трябва да се издържат и да печелят. Принципът, на който се подчиняват е повече пациенти- повече пари. Целта на болничните заведения са нашите здравни вноски, а средството са клиничните пътеки, които не се знае въобще как се остойностяват.

Според заповедта на Здравното министерство спешните пациенти трябва да се карат в най-близкото лечебно заведение, в което може да се окаже първа помощ. Оказва се, че линейките карат пациентите в точно определени болници. На доставен пациент се плащат 100 лева и това е всеизвестно.

Преди месеци майката на Марияна Ганева идва в столицата, за да помага на дъщеря си в грижите за малкото й дете. По невнимание, един ден възрастната жена пада. Линейката, която идва да окаже първа помощ откарва жената в болницата в квартал “Хаджи Димитър”, вместо в ИСУЛ, подминава две болници, не се съобразява с желанието на пациента да бъде откарана в “Пирогов”, а пристига в ортопедична болница “Витоша”. Там настояват за спешна смяна на тазобедрена става.

След усложнения по време на операцията, жената е преместена в друга болница, но се оказва късно и тя умира. Но това не е изключение.

Защо се позволява на медиците да си играят с човешкия живот, за да печелят пари? Та нима не са положили Хипократовата клетва?!?

© trafficnews.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още