„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Кои яйца са качествени и как да ги познаем?

07.12.2015 | 18:05
14025 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

На всички ни е известно, че яйцата са източник на изключително много протеини, витамини и са изключително хранителни. Не случайно в повечето диети за отслабване задължително се включват твърдо сварени яйца. А някои хора, пък, главно на Запад, не си представят закуска без популярните и вкусни бъркани яйца. Но сигурни ли сте, че знаете кои яйца са наистина полезни и здравословни? Сега ще Ви разкрием как да ги познаете с помощта на колегите от lifebg.net. 

Advertisement:
Advertisement:

Едва ли има домакиня, която да не знае как се проверява дали едно яйце е прясно или е престояло. Но знаете ли, че цветът на жълтъка и дебелината на черупката на яйцето също могат да ни кажат много за него? Всъщност това е така! 

Ако едно яйце има по-дебела черупка, това означава, че то е снесено от носачка, която е била хранена с правилна и здравословна храна. А що се отнася до жълтъците, то ето как те ни разкриват кои яйца са най-качествени.

Много хора си мислят, че жълтъкът на хубавото яйце трябва да е жълт, заради името. Това, обаче съвсем не е така. Всъщност, най-качествените яйца имат по-голям и оранжев жълтък. Това е така, защото свободно оглежданите кокошки се хранят с по-силно пигментирани храни, а това прави и по-силно пигментиран цвета на жълтъка.

Освен, че по-оранжевите жълтъци са по-полезни, те са и по-хранителни и съдържат по-високи нива на Омега-3. Или с други думи казано-това са правилните и здравословни за нас яйца. 

© lifebg.net
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още