„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Изненада! Канада премахва визите за българите и румънците! Защо? Вижте!

13.07.2016 | 20:15
27157 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

От primanews.net бе съобщено, че се очаква Канада да съобщи през есента какви ще са сроковете за премахне не визите за българи и румънци.

Advertisement:
Advertisement:

В общо изявление се споменава, че канадски представители са направили проверка за пригодността на Румъния, а съвсем скоро, още  до края на месец юли, ще бъде направена такава оценка и за България, касаеща възможността за махане на канадските визи за гражданите на  двете държави. Резултатите от тези оценките ще бъдат съобщени през есента, когато трябва да се упомене и срок за падането на канадските визи за българи и румънци.

Предстои отново ще се коментиран въпроса за т. нар. визова реципрочност със САЩ и Канада, като се цели достигане на удовлетворяващо разрешаване на въпроса. Още през май България и Румъния официално заявиха, че вероятно ще се въздържат да подкрепят търговското споразумение между ЕС и Канада, ако проблемът с визите не намери решение. А към момента бе уточнено, че ако няма визова реципрочност, ще се наложи да бъде предложена забрана  на безвизовите пътувания за гражданите на двете северноамерикански държави за срок от 12 месеца.

© primanews.net
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още