„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Изненада! Ердоган се извини официално на Русия за сваления изтребител!

28.06.2016 | 18:25
1768 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

В последните дни сме свидетели на съвсем неочаквани действия от страна световните политици. Наред с новината за  неочаквания „Брекзит“ се появи и още по- неочакваното извинение от страна на турският президент- Реджеп Таип Ердоган, изпратено до Владимир Путин под формата на официално писмо. С него Ердоган изказва своите извинения за сваления руски изтребител Су-24 на 24 ноември 2015г., според изявление на Кремъл, цитирано от offnews.bg.

Advertisement:
Advertisement:

Говорителят на Кръмъл- Дмитрий Песков разясни, че  Ердоган е изразил съчувствие и съболезнование към роднините на загиналия руски пилот.

Във въпросното писмо Русия е  квалифицирана като "приятел и стратегически партньор" и твърди, че Турция никога не е помисляла дори да свали руски самолет.

Изтъкнато било, че турската страна е поела всички рискове, за да върне тялото на руския пилот. Всички процедури преди погребението са направени в съответствие с религиозните и военни практики.

Освен поднесеното извинение, Реджеп Ердоган е отправил предложение към Москва за съвместни действия относно сигурността в региона и борбата срещу тероризма.

В документа е изтъкнато, че продължава разследването на турския гражданин, който е заподозрян за смъртта на руския пилот. След катапултирането на двамата пилоти, Пешков е убит от картечен огън възпроизведен от  Алпарслан Челик, който в началото призна за действието си, но по-късно отрече. Възобновено е делото срещу Челик  заради сваления руски хеликоптер Ми-8,участвал в операцията за спасяване на пилотите от изтребителя. На Челин има забрана да напуска страната.

Инцидента с  изтребителя развали отношенията между двете държави. 

© offnews.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още