„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Излекувана от рак жена почина, след като медици изпържиха органите ѝ с лъчетерапия!

10.06.2015 | 18:05
16596 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

За трагичната смърт на младата жена, която загина заради лекарска грешка, научихме от vsekiden.com, които твърдят, че са разговаряли лично с опечалената сестра на загиналата Боряна Димитрова.

Advertisement:
Advertisement:

Боряна редовно ходила на частен гинеколог, заради проблеми с месечния цикъл. Лекарката, обаче предположила, че Боряна има проблем с хормоните и ѝ назначила лечение. Но то вместо да излекува Боряна засилва растежа на туморите в тялото на жената, които друг доктор открива на по-късен етап в АГ-болница „Света София". Именно там специалистите откриват раковото образование и веднага оперират Боряна, защото тумора е още във втори стадий.

Операцията минава успешно, Боряна е излекувана напълно, а лекарите коментирали, че не е нужно онкоболната да се подлага на лъчетерапия. Въпреки това, обаче, ѝ назначават 24 процедури в болница „Царица Йоанна", където имат възможно най-модерния апарат у нас за лъчетерапия. По време на 4-та процедура, обаче, вместо 2 минути, колкото е максимума за облъчване с апарата, медиците оставили жената 40 минути на облъчване, защото си нагласяли някаква неизправност по уреда. Няколко дни след това Боряна започнала да се превива от болка, а лекарите в „Пирогов" изрязали 60 см. от дебелото черво и 12 см. от тънкото черво на Боряна, защото те били буквално изпепелени от лъчетерапията, навръх Нова година.

Малко по-късно жената умира..

Лекарите, които са я оперирали в "Пирогов", обяснили на семейството ѝ, че червата на жената буквално се разпадали, докато ги изрязват. Били като изсъхнали, вероятно от облъчването.

Сестрата на починалата разкри, че сега предстои да съди болницата и лекарката, оставила Боряна 40 минути на опасно облъчване, а шефката на болницата така ѝ не пожела да коментира случая пред медиите. Междувременно колегите припомниха и, че супер модерния апарат в „Царица Йоанна" е на принципа 2х2, което означава, че апарата 2 минути търси рака в тялото на болния и след това 2 минути го облъчва, като идеята е да не се засягат други органи. Защо, обаче, шефкта на болницата- проф. Лилия Гочева е оставила Боряна да бъде облъчвана 40 минути, за сега не става ясно. 

© vsekiden.com
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още