„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Изхвърлете веднага тефлоновите съдове от дома си! Вижте защо!

22.04.2015 | 13:31
3808 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Последно време съдовете с тефлоново покритие станаха част от почти всяко домакинство. Може би няма съвременна домакиня, която да няма поне един тиган с така нареченото незалепващо покритие, или с други думи тефлонов тиган, в кухнята си. Въпреки, че спестяват доста време, средства и са страшно удобни обаче, сега се оказва, че те са също толкова, да не и повече, опасни!

Advertisement:
Advertisement:

Истината е, че тефлонът може да изключително опасен, особено ако се остави да прегрее прекалено много или го оставите без храна да се нагрява на котлон. Причината да е толкова опасно това покритие на тиганите и тенджерите е, че при продължително нагряване тефлонът започва да отделя много вреден и канцерогенен газ, който може да убие почти веднага домашна, декоративна птичка, а върху хората ефектът е същият, само че е необходимо малко повече време. 

Вредното вещество в тефлона се нарича политетрафлуоретилен, който е производен на фреона. То не бива да бъде вдишвано от хора и още повече деца, защото се натрупва в организма, а при готвене с тефлонов тиган се трупа в храната и я преви ужасно вредна за нас,предадоха колегите от  bradva.bg. А понеже покритието започва и да се изтърква след определен период от дълго ползване, това означава, че тефлонът попада и в храната, която ядем. Лошото е обаче, че малко хора знаят за това вредно действие на тефлонът и продължават да използват съдовете си с тефлоново покритие, а това спомага за натрупването на вредни вещества в организма им и съответно може да доведе до редица хронични заболявания. 

© Bradva.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още