„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Истина или лъжа? Продават ли се наистина банани с ХИВ?!

15.01.2016 | 11:42
20686 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Съвсем наскоро виртуалното пространство бе взривено от новината, че в Бразилия, Канада, САЩ, Мексико и Аржентина се продават банани от Гватемала с инжектирана ХИВ-позитивна кръв. Не отдавна същата бомба бе хвърлена отново във виртуала, но тогава се говореше за заразени цитрусови плодове. Но има ли истина в твърденията, че някой се опитва да заразява хора умишлено с ХИВ?

Advertisement:
Advertisement:

Известни биолози са категорични, че в това твърдение няма никаква доза истина и, че първоизточника на информация е доста ненадежден, пише ПИК. Според специалистите, вирусът на ХИВ няма как да зарази хора, като се инжектира в какъвто и да било плод, защото той е доста чувствителен след излагане на различни химични и физични процеси. Вирусът бързо става неактивен и умира, което означава, че реално няма как да бъде опасен. 

Разбира се, както всяко нещо, и това си има две мнения. Въпреки научното обяснение на биолозите, някои хора смятат, че на тях им е била дадена голяма сума пари, за да "замажат" очите на хората и те да продължават да ядат заразени банани. Факт е, обаче, че и при предишния случай със заразени цитруси биолозите обясниха абсолютно същото и дори го доказаха с изследване. Така че, според биолозите, няма смисъл от излишна паника. 

© pik.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още