„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Имигранти от Сирия, Ирак и Афганистан изхвърлиха цели стекове с вода и храна на релсите! Ето защо!

08.09.2015 | 18:33
10738 четения
180 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Съвсем наскоро медиите у нас писаха за сблъсъци между имигранти и полицаи на гарата в Бриске на около 35 км от Будапеща. Именно там бе спрян влак с нелегални имигранти в него от Ирак, Сирия и Афганистан, в опит да се понижи напрежението в столичната гара Келети.

Advertisement:
Advertisement:

Идеята на спирането на влака и задържането на имигрантите бе те да бъдат регистрирани и да се изиска европейска регулация за тях. Но те отказаха. И не само, че отказаха, ами започнаха и да протестират. Имигрантите настоявали да стигнат до Австрия или Германия, защото си мислили, че ако ги регистрират в Унгария никога няма да успеят да стигнат до  по-богатите западни и централни страни на Европа. В този момент, обаче измежду побеснелите мъже имало и жени, които едва успявали да утешат ревящите си от жега и недостиг на въздух деца. А да не говорим и за това, че никой от тях не е ял почти нищо от няколко дни. В опит да им се помогне, обаче, имигрантите започнали да се бунтуват.

Мъже и жени от унгарската полиция се опитали да помогнат на имигрантите, като им занесли стекове с вода и храна. Те, обаче били хвърляни на релсите веднага, след като полицията ги дадяла на някое семейство, а евентуално някой, ако приемел помощните пакети, бивал освиркан и други, побеснели имигранти, му ги взимали и хвърляли на релсите.

Клипът, който показва какво точно се е случило е без звук, но определено от него ясно си проличава какво се е станало на жп гарата, предадоха колегите от dnevnik.bg. А кадрите за секунди станаха изключително популярни из виртуалното пространство.

© dnevnik.bg
Advertisement:
180 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още