„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Ето какво ни очаква след 30 години у нас! Почти 3 милиона РОМИ и едва 1,7 милиона БЪЛГАРИ!

29.08.2015 | 15:43
3617 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Анализирани данни от доклад за демографската ситуация по света, изготвен от ООН, разкри какво ще се случи с населението на България след 30 години.

Advertisement:
Advertisement:

Според направеното демографско проучване, през 2050 година населението на страната ни ще е едва 5,2 милиона души. Това е с цели 2 000 000 по-малко, в сравнение с 2015 година. Не това, обаче, притесни повечето българи. Всъщност проблема и стряскащото в случая е, че според проучването, през 2050 година, у нас РОМИТЕ ще наброяват 2,8 милиона, етническите турци около 700 хиляди, а БЪЛГАРИТЕ ще бъдат едва 1 700 000 души от цялото население на страната.

Освен тази потресаваща статистика, демографското проучване е установило, че България е на първо място по смъртност и застаряващо население от всички страни в ЕС. А по раждаемост, изоставаме дори от средното ниво на ЕС.

Въпросните анализи от потресаващата статистика, която разкрива съдбата на страната ни в следващите години, коментира акад. Петър Иванов, който е директор на Демографския институт към БАН. Той разкри, че както е тръгнало, у нас в близките години ще се настанят много ниско интелигентни бежанци, които ще търсят убежище и работа тук. Лошото е, обаче, че повечето от младите бежанци и децата им ще потърсят първо убежище в другите европейски страни, което означава, че у нас ще се засели предимно със застаряващи емигранти и имигранти, а това със сигурност няма да повлияе добре на живота в България.

От БАН вече са се заели да разработват национална стратегия, която да подпомогне демографско развитие на България. Нейните идеи предстои да бъдат представени до края на тази година пред НС, където те да бъдат обсъдени и евентуално съгласувани, разкриха колегите от dnes.bg.

 

© dnes.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още