„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Ето какво лято ни очаква тази година!

27.03.2015 | 17:59
2565 четения
153 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Климатологът доц. Георги Рачев направи метеорологична прогноза за идните месеци и разкри какво лято ни очаква тази година!

Advertisement:
Advertisement:

Съвсем нормално е още от сега да се зачудим какво ще бъде лятото тази година, при положение, че виждаме какво се случва с времето и климата у нас в последните няколко години. Факт е, че последно време климата и природата тотално се побъркаха, а изключително дъждовния летен сезон миналата година накараха много хора да се замислят дали и тази ще бъде така. За да не се чудим обаче, климатологът доц. Георги Рачеев от СУ реши да направи прогноза за идващите сезони.

 

Колегите от Razkritia.com писаха, че доц. Рачев е коментирал в интервю за известен вестник, че тази година може от рано да планираме отпуските си, защото лятото няма да бъде дъждовно като през 2014 година, когато проливните дъждове буквално заляха страната ни. Тази година летните месеци ще бъдат сухи и горещи, а дъждовете рядко срещано явление. Климатологът коментира още, че пролетта на 2015 година ще закъснее, но все пак ще дойде, и то съвсем скоро с типичните  за нея 15-20 градуса по Целзий през деня. Доцент Рачев разкри още, че валежите от сняг и дъжд не са нищо нетипично за месеците март и април, а прогнозата му, която дава за идните месеци е сигурна на 70 %. Той припомни обаче, че природата понякога поднася изненади и времето не може да бъде изчислено със сто процентова точност. 

© razkritia.com
Advertisement:
153 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още