„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Ето как учители и ученици в Холандия ходят на училище!

18.10.2015 | 18:12
3123 четения
320 споделяния
Facebook Share Twitter Share

На всички ни е ясно, че хората правят това, което видят от по-големите. Не случайно малките деца биват учени да гледат как правят мама и тате, кака и бате, баба и дядо и прочие. А после трябва да слушат преподавателите в училище. Но какво става, когато самите тези учители и по-възрастни хора дават грешен пример за подражание на младите?! 

Advertisement:
Advertisement:

Ами, става това, което се случва у нас.. 

Преподавателите мрънкат, че искат по-големи заплати, но идват с последен модел кола на работа. Политиците обясняват как няма пари за държавата, но си купуват всяка година чисто нови коли, за които пръскат стотици хиляди левове, а после си плащат и по още няколко хиляди, за да има направят номерата на колите едни и същи, видиш ли, защото така им харесвало.. Попа идва с ланец на врата си от чисто злато, за да отслужи литургия, кара скъп автомобил и на края казва, че той служи само на Бога.. 

Но не навсякъде е така.. 

В Холандия, например, учителите и учениците ходят на работа с колелета. Но, за да започнат учениците да ходят на училище с велосипеди, първо учителите са започнали да ходят. И след това е последвало именно изграждане на паркинг вместо за коли, за колелета. 

И, ако сега някой каже: "Ами, да, ама Холандия е много по-развита страна от България" ще кажем, че в Холандия минималната работна заплата е 1200 евро. У нас е почти 200 евро. Но там предпочитат да отидат на работа с колело, за да избегнат задръстванията, за да дадат парите си за нещо по-важно от гориво и прочие. А у нас 18-годишните "гъзари" се чудят как да отмъкнат колата на мама или на тате, за да идат на училище и да се правят на мъже пред "готините мацки". Събират по цяла седмица пари, за да си сложат 5 литра бензин в колата, а после в междучасията молят някой приятел за 2 лева на заем, за да си купят нещо за ядене, че да не умрат от глад, коментираха колегите от bgkef.com. 

И после все някой друг ни е виновен... Не не е!

© bgkef.com
Advertisement:
320 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още