„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Ето как да разберете, че имате проблем в черния дроб!

04.01.2017 | 11:52
26210 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Многото празници, тежките трапеци и редовното прекаляване с алкохола оказват своето вредно влияние върху черния дроб. Лошото е, че това е органът, който най- рядко ни известява за проблем.

Advertisement:
Advertisement:

Най- честият проблем и при двата пола е омазняването на черния дроб или т. нар. стеатоза. По пътя на логиката, това състояние се провокира от консумацията на прекалено количество мазни храни, твърди Блиц. Стеатозата може да се появи в резултат на нарушения в метаболизма, недостиг на витамини, натравяне на организма.

В повечето случаи, хората със стеатоза си мислят, че имат проблеми с храносмилането, имат чувство за тежест в дясната горна част на стомаха, дори някои стигат до повръщане.

Напредвайки, болестта причинява намаляване на теглото, безпричинна умора, ниска работоспособност. Възможна е появата на жълтеница или необясним сърбеж по кожата.

Необходимо е да бъде направена консултация с лекар и кръвни изследвания.

Това състояние на черния дроб е лечимо, но изисква значителна упоритост и търпение. Хранителният режим е задължителен, избягването на всякаква мазна храна- закон.

Алкохолът също е напълно забранен. Да се консумират пресни плодове и зеленчуци, черен хляб, растителни масла и млечни продукти с ниска масленост.

Изключително важна е и физическата активност.

 

 
© blitz.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още