„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Диетолози разкриха каква трябва да бъде перфектната и диетична закуска!

21.02.2017 | 06:08
6533 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Диетолозите твърдят, че в никакъв случай не трябва да допускаме преяждане, тъй като то води до редица метаболитни нарушения и до наднормено тегло. Според тях протеиновата закуска ще съдейства за предотвратяване на преяждането през деня, пише telegraf.com.ua.

Advertisement:
Advertisement:

Още през 2013 г. е проведен експеримент, при който жени на въраст от 18 до 55 години получават различни видове закуски, но с еднакво съдържание на калориите, съответно количеството мазнини, белтъчини и въглехидрати в тях били различни. Протеинът се смятал за закуска, ако е минимум 30 гр. чист протеин.

След закуската, дамите попълвали въпросници, в които трябвало да оценят чувството си за ситост, апетит  и желание за допълнително хранене преди вечеря.

Оказало се, че протеиновата закуска помага в най- голяма степен за чувството за ситост, намалява апетита към вредните храни и способства за яденето на по- малки количества високо- калорични храни през деня. Създавайки си подобен навик, ще можете да поддържате здравословно тегло и добро здраве. Няма да е полезно и пълното им изключване, за да не настъпят нарушения в метабоизма. За нормалния живот на човек е необходимо да приемат балансирано белтъчини, мазнини и въглехидрати, както и микроелементи - витамини и минерали.

 

© telegraf.com.ua
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още