„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Чувствате се уморени без обяснение? От храната е! Вижте още!

10.01.2017 | 17:34
7502 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Всеки знае, че хранейки се, възстановяваме силите си, но всъщност съществуват и такива храни, които не само не ни дават енергия, а ни правят по- изморени.

Advertisement:
Advertisement:

Според група учени, пръв в тази класация е алкохолът. Той ни прави сънливи, но не ни помага да си починем, а пречи на отпускането на тялото. Освен, че отнема от жизнеността ни, алкохолът е вреден за здравето ни, информира ПИК.

Втори в този с писък са сладките храни. Те карат нивото на захарта в кръвта да се повишава рязко, а това е стрес за организма.

Колкото и чудно да звучи, третото място се заема от пуешкото месо. За голямо облекчение на всички, не е толкова често използвано у нас. Според специалистите това месо намалява работоспособността на човек.

В черния списък за най-вредни храни влизат и зърнените храни, както и макароните. Те както и сладкото, покачват захарта в кръвта и предизвикват стрес на организма.

Пърженото, пък,  използва много енергия, за да може да се преработи от организма и затова също не се препоръчва.

© ПИК
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още