„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Британка се разболя от болестта на Титце, заради селфита!

08.01.2016 | 18:22
7992 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Колкото и странно да Ви звучи, по света все повече нарастват хората, които са буквално вманиачени и пристрастени към селфитата, социалните мрежи, технологиите и прочие. И, ако някои гледат на селфитата като на глупаво, нарцистично занимание, то има хора, за които да си правят по 200 селфита на ден си е направо необходимост, защото са пристрастени. А именно такъв е случаят и на британката Мишел Мор. 

Advertisement:
Advertisement:
 

Тя е на 21-годишна възраст и буквално не се разделя с таблета, смартфона и лаптопа си. А, за да може да взима телефона си и под душа дори си е купила водоустойчив калъф. Правила си по над 200 селфита дневно и прекарва часове наред наведена надолу, взирайки се в екрана на едно от любимите си устройства. Но, за съжаление не е знаела, че това може да ѝ навлече сериозен здравословен проблем. 

През януари миналата година лекарят на Мишел установил, че пристрастеността ѝ поставя под напрежение гръдния ѝ кош, причинявайки ѝ възпаление, болки в гърдите и подуване на горните ѝ две ребра, пише Фокус. Или с други думи тя страда от така нареченото заболяване- болестта на Титце. 

Осъзнавайки проблема си, Мишел започва да посещава психиатър, защото зависимостта ѝ към технологиите е на път да застраши живота ѝ. А според д-р Ричард Грейъм, този вид зависимост е много по-труден за лекуване, отколкото зависимостта към дрогата или алкохола, защото там просто спираш да приемаш веществото, което ти вреди. А тук трябва да свикнеш с мисълта, че не можеш да се отдадеш изцяло на страстта си, а трябва да я ограничаваш в здравословните и допустими норми. И на всичкото отгоре да гледаш как всички покрай теб го правят, а да знаеш, че ти не трябва. 

Така, че внимавайте с модерните технологии! Те могат да бъдат много опасни за Вас! 

© Фокус
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още