„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Браво! Учени създадоха лекарство срещу Малария! Вижте още!

21.06.2015 | 12:13
1451 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Една от най-страшните и смъртоносни болести, тормозещи човечеството в днешно време, може би намери своят лек! Маларията убива над половин милион души всяка година, най-вече защото  в последните години се появяват нови и нови разновидности на болестта, който не се повлияват от познатото, до момента лечение.

Advertisement:
Advertisement:

Всичко това, може би ще се промени, разкриват ексклузивно от сайта pik.bg!

Учени са успели да разработят чисто ново лекарство срещу страшната болест, което трябва да пребори разновидностите на маларията, които до сега са били устойчиви на медикаментозно лечение.

Новото лекарство се тества върху мишки, а резултатите са повече от обещаващи. Болните мишлета бързо са излекувани от паразита, а освен това след започване на лечението, те са спрели да бъдат и заразни!

Учените, направили революционното откритие са от шотландският университет „Дъдли”. Те обясниха, че в днешно време устойчивостта на различните вируси на маларията е много притеснителна. Досегашните медикаменти, са можели само да лекуват някои от вирусите, но те не са спирали заразата и разпространението им. Новото лекарство, обаче може да прави всичко това на куп, обясняват специалистите – то лекува, спира заразата и разпространението на коварната болест!

Резултатите от проведените до момента експерименти са повече от обещаващи. Очаква се новото лекарство да бъде пуснато за клинични опити през 2016-та година. А, ако резултатите от последните се потвърдят, лечението на маларията ще бъде факт! Всъщност, от университета „Дъдли” са изчислили, че медикамента ще бъде напълно достъпен, за всички понеже цената му ще бъде точно 1 долар!

© pik.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още