„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Браво! 3-годишно дете рецитира перфектно "Хаджи Димитър" на Христо Ботев! ВИДЕО!

18.09.2015 | 13:38
2917 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share
Рецитирането е изкуство на изразяване и себепознание. Не всеки човек има този талант да рецитира. Казваме талант, защото правилното произношение, способността с думи и интонация да нарисуваш картина, която да отговаря на строфите в стиха и да накараш всички да те слушат приковани, си е нещо наистина голямо, което не всеки човек може да направи. Но ето, че това 3 годишно момиченце на име Диляна Христова успя да предизвика фурор в нета именно чрез рецитиране. И то не на кое да е стихотворение, а на баладата "Хаджи Димитър" на Христо Ботев. 
 
Advertisement:
Advertisement:
 
"Хаджи Димитър" е баладична поема на Христо Ботев, издадена за първи път през 1873 година във вестник "Независимост". Тя се състои от 12 строфи и е написана по повод сражението на връх Бузлуджа, където на 18 юли 1868 година Хаджи Димитър бива смъртоносно ранен и умира от раните си около 20 дни по-късно в подножието на връх Кадрафил, в Сърнена Средна гора, където е и погребан.
Това произведение на великия Ботев прославя България по целия свят. А четиристишието: 
 
"Настане вечер – месец изгрее,
 
звезди обсипят сводът небесен;
 
гора зашуми, вятър повее, –
 
Балканът пее хайдушка песен!" 
 
 
е гравирано в Лувъра във Франция, в оригинален вид, със златни букви, на колона в редицата на “Великите поети на Европа” . А детето от видеото определено ще Ви накара да се почувствате горди, че сте българи и, че имаме толкова красиви и талантливи деца, коментираха колегите от bgkef.com. 
 

© bgkef.com
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още