„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Да помогнем на 9-годишния Алекс да си купи нова количка!

27.11.2015 | 15:55
935 четения
7 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Тази година организаторите на фестивалът "Хляб и Вино" са решили да направят едно добро дело за дете, което се нуждае от скъпоструваща инвалидна количка. Парите от входът, който за всеки един гост в покритата градина на Парк-Хотел „Стара Загора“, на 29. 11.15г. ще бъде 5 лева, ще отидат за закупуването на електрическа количка за 9-годишния Алекс. 

Advertisement:
Advertisement:

На фестивала гостите ще могат да дегустират безплатно елитни вина от над 20 български винарни, десетки видове различен здравословни храни, италиански пици, специалитети с вино и какви ли още не вкусотии, приготвени пред очите им от доказали се кулинари. И всичко това срещу 5 лева на човек. 

Идеята на организаторите е събраните парички да бъдат дарени на Алекс, който от 7-месечна възраст страда от СМА-спинална мускулна атрофия. За съжаление, до момента лечение за този вид болест няма в световен мащаб, но има специалисти, които се занимават с облекчаване на състоянието. Но те се намират в Италия. 

Майката на Алекс разкрива пред offnews.bg, че на всеки максимум 6 месеца пътуват до Рим за профилактични прегледи и остават там, ако се наложи на Алекс да му бъде направена някаква терапия. У нас той се занимава и доста сериозно с гимнастика и плуване, които подобряват състоянието му, но за да бъде пълноценен му е необходима електрическа количка, която родителите му не могат да си позволят, заради скъпото лечение в Италия. 

Втора употреба една такава количка струва около 2 000 евро, а нова варира от 4 до 7 хиляди евро. 

Близките на Алекс вярват, че той е силен и ако не пребори болестта с усилията, които полага, то поне ще подобри състоянието си, тъй като когато се е родил лекарите му давали максимум година живот след поставяне на диагнозата. А той вече е на 9г. 

Ако не можете да посетите фестивала, но искате да помогнете, можете да го направите с дарение на името на Алекс Евгениев Недков към банка ДСК:

IBAN: BG38STSA93000021674056
BIC: STSABGSF

 

© offnews.bg
Advertisement:
7 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още